lördag 28 juni 2008

Antik-fynd!

Usch, vilket ruskväder det har varit idag! Perfekt för att vara inne och sätta upp gardiner och måla i skafferiet, men inte så kul...

Igår däremot var vädret lite bättre här i Uppsala och jag var ut en sväng på stan. Bl.a. besökte jag en väldigt bra antikaffär som har specialiserat sig på Uppsala-Ekebykeramik. Affären heter Presenta och jag hittar alltid något fint där. Det är så skönt att det är lite ordning och reda i affären och att allt redan är utvalt så man slipper leta så mycket själv i stora högar och så. Jag var speciellt på jakt efter ett nattduksbord i teak från 50-talet, och vad hittade jag? Ett nattduksbord i teak från 50-talet - hurra! Det blev två vaser/krukor också när jag ändå var i farten ;-). Krukan som är grå, grön och lila är från Uppsala-Ekeby, så den var lite dyrare men det var den värd. Sen var det bara att transportera hem allt på cykel; nattduksbordet på pakethållaren och vaserna i cykelkorgen. Gick hur bra som helst!




onsdag 25 juni 2008

Balkongfix

Tänkte bara visa två bilder från min balkong. Jag var så i fixartagen idag att jag glömde bort att ta en "före-bild", men ni kan ju tänka er: en tom balkong helt enkelt. Jag gillar blommor, men är väl ingen stor trädgårdsentusiast som håller på och driver upp egna plantor och odlar potatis ;-). Därför måste jag förklara tomatplantan som står i en vit kruka på den lilla bänken; det är en gåva till S från en arbetskamrat. Den har växt riktigt rejält och jag tänkte att det kunde ju vara intressant att se om det blir några tomater (jag tvivlar...).


När allt var färdigfixat njöt jag av ett glas kallt iste i solen på min lilla balkong! Iste är en stoooor favorit så här på sommaren :-).

tisdag 24 juni 2008

Namnkalas!

Vi var på en namngivningsfest för några veckor sen och det var väldigt trevligt och fint. Jag är allmänt för fester, och jag gillar speciellt att man gör egna icke-kyrkliga ceremonier kring viktiga händelser i livet!

Självklart tillverkades ett kort till huvudpersonen (plus att han fick bidrag till en gungställning :-)).


"Temat" för festen var prästkragar och dess färger vitt, gult och grönt. Tårtorna fick jag äran att dekorera med prästkragar i marsipan! Servetterna gick i grönt och gult och på varje glas knöt vi fast ett kort som gästerna kunde skriva sitt namn på, för att hålla reda på glaset.

lördag 21 juni 2008

Midsommarblomster

Glad midsommar i efterskott! Mitt firande blev lugnt och skönt, och nästan ute i skärgården - i Norrtälje. Idag åkte vi förbi min bror för att gratta hans sambo på födelsedagen (i förskott). Jag ville gärna komplettera paketet med en blomma, men eftersom det är en röd dag idag så var verkligen nästan allt stängt, förutom Konsum. "Man tager vad man haver", så en halvtråkig Konsum-bukett fick arrangeras om i en liten kruka med oasis!

torsdag 19 juni 2008

Förlåt!

Ja, jag ber om ursäkt att det var så längesen jag gjorde ett inlägg här på bloggen. Det har helt enkelt varit rätt mycket: flytt, avsluta allt på jobbet, gå på bröllop och namngivning och sist men inte minst ett bredband som inte har velat fungera! Men nu är det lite lugnare med allt och jag har sommarlov och bredbandet fungerar.

Jag packade nyss upp tre flyttlådor, så allt sånt bestyr är inte färdigt, men nu finns det tid att småfixa lite varje dag. Det svåraste nu är bara alla beslut kring inredning som måste tas. Vilken färg ska gardinerna i köket ha? Var ska byrån i sovrummet stå? Ska vi ha vita eller svarta krukor i vardagsrumsfönstret? Jag vill ju helst bestämma och göra färdigt allt nu, på en gång. Men de riktigt bra och fina grejerna kanske inte låter sig hittas nu, på en gång...

All inredning kommer att dokumenteras och läggas upp här på bloggen, hoppas jag. Så länge får ni en liten bild på tapetseringen av en vägg i köket. Alla säger ju: "Tapetsera, det är så lätt!", men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med. Visst, det var inte supersvårt men en hel del tålamod krävdes när de skulle mönsterpassas. Tur att S kunde hjälpa mig (med tålamodet, vill säga ;-)).